Предимствата на Тренировката на Открито пред тази във Фитнеса и как да се Справим със Замърсения Въздух Навън

Ако имаш нужда от карта във фитнес клуб, за да спортуваш редовно, няма нищо лошо това да е твоят начин.
Когато говорим за ползи, обаче, трябва да споменем, че тренировките на открито са много по-благотворни за теб и за тялото ти. Днес ще разгледаме някои неприятни страни на тренировките във фитнес, ползите от тренировките на открито и как можем да ограничим влиянието на замърсения въздух върху телата си.

Read More
Интервални тренировки: Ползи от Интервалните тренировки и една 7 минутна Сутрешна тренировка

Ако тренировките са нещо, което те вълнува, то със сигурност си чувал за интервални тренировки и също така много верятно е да си опитвал да изпълняваш такива. Тук можеш да прочетеш малко повече за науката зад интервалните тренировки, предимствата им и ползите от тях. 

Read More
Подготви се за тренировка, част 3: СТАБИЛИЗИРАЩИ упражнения при болка в кръста

Знаеш ли, че 72% от хората имат или са имали болки в кръста? Това е доста масов проблем. Ако отидеш при специалист, обикновено ще ти изпишат нестероидни противовъзпалителни, които ще потушат симптомите. Проблемът на този метод е, че след време болката се появява отново, ако не правиш нищо за мускулатурата на ядрото на твоето тяло. 

Read More
Подготви се за тренировка, част 2: МОБИЛИЗАЦИЯ на ставите

Продължавам темата за тренировките с част втора, в която ще обърна вниманието ти върху чудесни и много важни упражнения, които да подготвят добре ставите ти за натоварване. 

Read More
Подготви се за тренировка, част 1: ФОУМ РОЛЕР

Сигурно ти се струва, че ти говоря на китайски. Фоум ролeр е просто една устойчива на натиск PVC тръба, покрика с мек (или не толкова мек) релефен материал. Други фоум ролери като Black Roll, например, са просто цилиндър, изработен от доста твърд порест материал, продобен на стиропор. 

Read More