Нова година - ново начало!

Искаш ли диета, изготвена специално за теб? Съобразена с твоите нужди и предпочитания?
Имаш 
Хашимото? Искаш да отслабнеш? Имаш диабет Тип 2? 
Натисни бутона отдолу и поръчай своя Хранителен Режим още днес!

Здравей отново след една не толкова кратка пауза.

Типично по януарски е време за равносметка. Днес искам да ти разкажа как завърши 2018-та за мен и най-вече каква е причината за отсъствието ми последните месеци. Преди това, обаче, бих искала да благодаря на всички, които четяха блога и ми пишеха имейли, на клиентите, с които работих през тези месеци и които проявиха разбиране, въпреки, че не успявах винаги да спазвам уговорените срокове. Вие сте причината да искам да се върна към редовните публикации в блога. Мотивирате ме да продължавам да чета (колкото и да съм притисната от времето напоследък) и да публикувам нова, полезна информация за вас!

Хайде по същество.

През октомври аз и моят партньор в живота - Николай, станахме родители! Роди се първородната ни дъщеря Стефàна. През последния месец от бременността и след раждането, наистина не успявах физически да седна зад компютъра. А после установих, че едва намирам време да си взема душ през деня, изпълнен с грижи за малкото човече. Ако и ти имаш деца, прекрасно разбираш какво имам предвид, а ако все още тази крачка ти предстои - повярвай, че всичко, което ти разказват е точно така. Новият член на семейството има нужда от теб и от половинката ти буквално денонощно и за всичко.

Първите седмици бяха тежки, често ставане през нощта, кърмене по 1 час през деня…и така поне 8 до 10 пъти! С две думи денонощието ми преминаваше в кърмене и седене. Нямах търпение да започна да се чувствам по-силна, за да правя упражнения и да тренирам. Поради причини независещи от мен, в които няма да задълбавам сега, се наложи да родя със спешно секцио в 1 сутринта. Така, че след изписването, освен грижите за бебче, ми предстоеше и възстановяване от коремна операция. Около 2 седмици след изписването вече се чувствах добре, започнах да правя леки упражнение, а тъй като времето позволяваше - и дълги разходки. Бебка продължаваше да не ми оставя много време, но щом заспеше, аз разпъвах килимчето за упражнения и започвах. Душ - едва когато Николай се прибере :)

Седмиците минаваха, а Стефана започна да се храни по-бързо и да ми позволява повече свобода. Това е и причината да започна пак да мисля за блога, какво мога да направя, ресурси, които да си набавя, за да създам интересно съдържание за теб. Огромна заслуга за това аз да имам време и желание да се занимавам пак с нещата, които обичам и да се чувствам пълноценна, има Николай. Той ми помага изключително много с всичко, така че можеш да благодариш на него, за това че отново ежеседмично ще има публикации, които да четеш на блога!

Сега към любимата ми тема - храненето! И аз като всяка жена качих килограми по време на бременността (е има и богопомазани). 17 за да бъда точна. От тях 10 свалих при раждането и още 2 към момента. Истината е, че се страхувам да спазвам хранителен режим, в частност ниско-въглехидратен, с който знам, че ще сваля бързо излишните килограми. Държа много да кърмя детето си и това ме спира все още да предприема крачка към по-сериозни ограничения в храната. За това пък наблягам на тренировките, с които започнах много плавно и постепенно, с оглед на това, че родих секцио.
Защо ме е страх? Причините са много - кърмата може да намалее при липса на достатъчно въглехидрати, но да бъде много хранителна. Аз обаче се боя, че ако намалее може да спре, за това не рискувам. Другата причина е, че изгаряйки, телесните мазнини освобождават токсини, които попадат в кърмата. Ако говорим за килограм на месец (както се твърди, че се отслабва с кърменето), не е проблем. Но с кето режим 5-6 килограма ща заминат за максимум 2 месеца, а това няма да е добре за “менюто” на Стефана!

Възнамерявам да те държа в течение на прогреса си идните месеци, като планирам по-сериозно да се захвана с възвръщането на фигурата си едва, когато започна да захранвам Стефана, т.е. през пролетта.

Сега към новото в блога!
Може би вече забеляза, че брандирането е променено, освен него скоро ще споделя и друга вълнуваща новина, която касае практиката ми на нутриционист. Очаквай новините!

Като за първи пост след дълга пауза, мисля, че беше повече от достатъчно! Идните седмици можеш да очакваш още статии за полезни храни, ниско-въглехидратно хранене, щитовидна жлеза, тренировки и куп други полезни и интересни неща!

Бъдете здрави,
Габи К.


АКО ОЩЕ НЕ СИ СЕ АБОНИРАЛ ЗА БЮЛЕТИНА НА WWW.GABIKOEVA.COM, МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ТУК!