РЕЦЕПТА: Кето Баунти

Искаш ли диета, изготвена специално за теб? Съобразена с твоите нужди и предпочитания?
Имаш Хашимото? Искаш да отслабнеш? Имаш диабет Тип 2? 
Натисни бутона отдолу и поръчай своя Хранителен Режим още днес!

Кето_Баунти-9.jpg

Една Кето рецепта перфектна за любителите на кокос и още повече за любителите на сочното кокосово Баунти. Не е никак сложна, освен това е много вкусна и определено си заслужава! 


Ще са ти необходими: 
3 ч.ч. неподсладени кокосови стърготини (225 гр.) 
1/4 ч.ч. подсладител на прах - Еритритол, Ксилитол или Swerve (40 гр.) 
1/2 ч.л. ванили яна прах ИЛИ 1 с.л. екстракт от ванилия (неподсладен) 
1 ч.ч. кокосова сметана (240 гр.) 
1/4 ч.ч. кокосово масло (55 гр.) 

За шоколадовата глазура: 
140 гр. 85-90% черен шоколад 
42 гр. какаово масло или кокосово масло 


Инструкции: 

1. Ако нямаш подсладител на прах, смели в мелничка за кафе гранулирания подсладител. ВАЖНО е да измериш количеството след като смелиш на прах, защото обема се променя. 
2. Извади кокосовата сметана от хладилника няколко часа преди да я използваш, за да може да омекне и да се работи добре с нея. Преди да отвориш консервата я обърни обратно на както е била в хладилника и отвори там с отварачка за консерви. Това се прави, за да остане течната част отгоре и да я излееш по-лесно. 
3. Разстели кокосовите стърготини на лист пергаментива хартия в тавата на фурната и запечи на 175°C за 5-6 минути. Извади и остави да се охладят за още 10 минути. 

4. Смеси кокоса с подсладителя, ванилията, кокосовата сметана и кокосовото масло. Възможно е сместа да е много лепкава, тогава я сложи в хладилника за 10-15 минути да стегне леко, така че да можеш да оформиш барчета от нея. 
5. След като сместа стегне леко използвай ръцете си да оформиш Баунти барчета. Ще се получат около 12 средно големи. Сложи ги пак в хладилника за 30 до 60 минути. 

 
 

6. Докато барчетата изстиват, разтопи шоколада на водна баня заедно с какаовото масло. Не е трудно да намериш, но ако все пак нямаш налично и с кокосово ще стане. Имай предвид, обяче, че на стайна температура каковото масло е по-твърдо и с кокосовото рискуваш Баунтитата ти да се разтичат, ако не ги държиш в хладилника. 

 
 

7. Набучи всяко Баунти на дървено шишче и потопи в разтопения шоколад. Постави на пергаментова хартия  и остави няклкоо минутки да стегне. Топлия шоколад ще се втвърди сравнително бързо в контакт със студените барчета. С останалия шоколад поръси отгоре и направи фигурки по твое желание. Аз поръсих някои с кокосови стърготини, а други с какаови зърна. 

8. Върни в хладилника за 30-60 минути и дръж в хладилника, ако използваш кокосово масло мвесто какаово. 


Наслади се на сладките, сочни Кето Баунти барчета, покрити с хрупкав шоколад! 

За твое здраве,
Габи К.По рецепта на прекрасната Мартина Слайерова!