Как намалих нивото на TAT/MAT Антитела и защо Ендокринолозите твърдят, че е Невъзможно?


хематология.png

Как намалих нивото на TAT/MAT Антитела и защо Ендокринолозите твърдят, че е Невъзможно?


В днешната статия ще бъда доста кратка. Преди около 6 месеца бях диагностицирана с автоимунен тиреоидит на Хашимото. Микрозомалните ми антитела (MAT или още TPO) бяха близо 400 при норма <34. Ендокринологът ми твърди, че за нивото на антителата просто няма какво да се направи. Те ще бъдат винаги високи, постепенно ще унищожават моята шитовидна жлеза и когато нивото на активния хормон Т3 падне достатъчно, ще започна да приемам Л-тирокс. Дозата на препарата ще се увеличава, тъй като антителата ще си бъдат високи и ще продължават да унищожават жлезата. 

Цялото това обяснение ми се стори някак нелогично - защо бих маскирала симптома (ниското ниво на щитовиден хормон), когато причината за него са нивата на антитела в организма ми? Наистина нямаше логика, за това прочетох няколко книги, научни публикации и други, сякаш "недостъпни" за нашите лекари, литературни източници. Научих, че нивото на антителата при автоимунните заболявания се повищава поради ред причини и ако опиташ да ограничиш повечето от тях, гениалната природа на човешкото тяло има способността да се възстановява и да оздравява. 

Ето и доказателството - моите изследвания в рамките на малко по-малко от 6 месеца: 

ТАТ:МАТ.png

Защо ендокринолозите твърдят, че автоимунните състояния на щитовидната жлеза са нелечими?

Защото така ги учат, отговорът е много прост! 
Няма да задълбавам тук в методите, които използвах, за да намаля антителата. Вместо това ще ти препоръчам да прочетеш двете публикации, окито написах неотдавна на тази тема: 

Все още с нетърпение очаквам да се нормализират и нивата на Т3 и TSH, но това ще дойде с времето, щом веднъж антителата спрат да унищожават щитовидната тъкан. 


Хомеопатия и Щитовидна жлеза

Тук ще ти споделя още няколко натурални метода, които ще подпомогнат възстановяването на твоята жлеза, които препоръчва моят любим хомеопат д-р Атанас Михайлов (потърсете информация за него в интернет - помогнал е на толкова много хора с различни проблеми, че при него час се записва за следващия месец най-рано). В книгата му "Моята практика" можеш да прочетеш за ползите на пчелния клей, пчелното млечице и покълналите зърна. Освен това важни са антиоксидантите като витамин С, Е, каротин и естествено селен. 

Освен тези прекрасни естествени продукти, д-р Михайлов препоръчва следните хомеопатични гранули: 

  • Thuja 15 CH - важна е за възстановяването на променената реактивност. Взимат се по 10 гранулки веднъж седмично. 
  • Clacarea fluorica 5 CH - ниските потенции стимулират щитовидната жлеза. Взимат се по 5 гранули веднъж дневно. Високите потенции като 15 CH в същата доза от 5 гранули веднъж дневно, подтискат жлезата, ако активността й е повишена. 
  • Graphites 9 CH - много полезен при намалена функция на жлезата. Д-р Михайлов обикновено препоръчва по 5 гранули дневно. 

Съветвам те, ако наистина състоянието при теб е обострено, да посетиш д-р Михайлов или пък друг хомеопат. От опит казвам, че хомеопатията далеч не е само плацебо!!!


АКО ОЩЕ НЕ СИ СЕ АБОНИРАЛ ЗА БЮЛЕТИНА НА WWW.GABIKOEVA.COM МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ТУК!


Толкова от мен за днес. 
Желая успешно начало на новата седмица и много усмивки!

Бъдете здрави, 
Габи К.